Energooszczędne innowacje Franke
Firma Franke także stawia na ochronę środowiska i w pełni angażuje się w rozwój technologii oszczędzających energię. Najbardziej energooszczędne innowacje, producent wprowadził do gamy piekarników, okapów i płyt indukcyjnych. Spektakularna technologia zastosowana w piekarnikach Franke polega na wykorzystaniu zupełnie nowej, energooszczędnej metody grzania - Dynamic Cooking Technology, w skrócie DCT. Grzałki wykorzystane w piekarniku nagrzewają się dużo szybciej w porównaniu do tradycyjnych i zużywają na to znacznie mniej energii. Dzięki zastosowaniu energooszczędnej technologii DCT można przygotować czterodaniowy posiłek wykorzystując zaledwie 1 kW energii.
Modele okapów Sinos i Swing oznaczone zostały jako GREEN LINE. Wybór jednego z tych okapów to korzyść zarówno dla użytkownika jak i środowiska. Poprzez zastosowanie bezszczotkowych silników oraz oświetlenia LED zużywają znacząco mniej energii elektrycznej. Okapy te w porównaniu do urządzeń ze standardowym silnikiem oraz halogenami pozwalają rocznie uniknąć nawet 288 kg emisji CO2.
W przypadku płyt indukcyjnych Franke, producent zastosował nową technologię Plus, która znacząco zmniejsza zużycie energii. Polega na zwiększeniu mocy w krótszym czasie i przy mniejszym zużyciu energii, co daje znaczną poprawę energooszczędności.
Nowe urządzenia AGD Franke ułatwiają codzienne prace domowe, są funkcjonalne i pięknie się prezentują nadając niepowtarzalny charakter przestrzeni kuchennej, ale co ważne, producent oferuje swoim Klientom szereg rozwiązań, które przyczyniają się do oszczędności energii i pozytywnie wpływają na środowisko naturalne.
źródło i zdjęcie: Franke